ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Новини

Връчиха дипломите на 10 преподаватели, завършили курс по Монтесори педагогика

10 дипломи на преподаватели, завършили последния четвърти курс по Монтесори педагогика, връчи заместник-кметът Стефан Стоянов. В заседателната зала на Община Пловдив присъстваха и директорите на шестте детски градини, в които е въведено обучението. Те снимаха пред специално изработени табели с името на съответното детско заведение, в което децата се възпитават по метода на Мария Монтесори.

„Поздравления за усилията, които положихте през последните 12 месеца и за желанието за промяна и по-добро образование. Монтесори педагогика е една от многото възможности, утвърдена в по-голямата част от света“, посочи Стефан Стоянов, като не пропусна да отбележи, че близо 100 педагози от общински детски градини вече са завършили курса. В момента се провеждат паралелно пети и шести курс по  въведение на Монтесори педагогиката в работата с деца на възраст 3-6 години.

Програмата на Община Пловдив е най-голямата за публична реформа в образованието в България. Към момента над 700 деца се обучават по Монтесори в  ДГ „Мир“, ДГ „Мирослава“, ДГ„ Майчина грижа“, ДГ „Буратино“, ДГ „Велимира“ и ДГ „Марица“, а СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ е първото общинско училище, което стартира обучението с общо 18 деца.

В края на седмицата за първи път в страната ще се проведе европейски конгрес на Монтесори общността, в който ще присъстват над 350 експерти от цял свят, които ще обсъждат последните тенденции. 90 от тях ще посетят Пловдив.

„Вие сте обучители на Вашите колеги и в другите общини, защото Пловдив и това, което се случва тук, е модел, стандарт, висока летва, заради опита, който споделяте и разговорите помежду Ви“, сподели на свой ред един от обучителите в Монтесори курса Ренета Венева.

За втори път общинската програма бе отворена и за външни участници,  желаещи да прилагат съвременни подходи в работата си с деца. В курса се включиха и учители от община Раковски, община Кърджали.

Обученията на педагозите са част от дейностите, заложени в образователната програма 2017-2019 г. на гр. Пловдив и се водят  по съвместна програма на общината и Нов български университет в новосъздадения обучителен център на НБУ в гр. Пловдив.

Първите шест детски градини, които вече прилагат иновативната педагогика започнаха своите обучения през 2016г., а в началото на 2017г. и реална работа с деца.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина